Tizenöt sír rongálását, és tartozékainak lopását vette jegyzőkönyvbe a rendőrség a Farkasréti temetőben

Tizenöt sír rongálását, és tartozékainak lopását vette jegyzőkönyvbe a rendőrség a Farkasréti temetőben

Korábban beszámoltunk róla, hogy múlt hét csütörtökön vették észre, hogy síremlékeket rongáltak meg a BZSH Farkasréti temetőjében.

A hitközség részéréről Tamás Péter már az esetet követően elmondta, hogy tizenöt-tizenhat sírkőről szobrokat, vázákat, virágtartókat feszítettek le, és loptak el, ám akkor még nem lehetett tudni, hogy pontosan hány sírt ért kár a temetőben, ugyanis azokat a tárgyakat, amelyeket az ismeretlen elkövetőknek nem sikerült magukkal vinniük, megrongálták, összetörték, így a megkárosított tizenöt síron túl további hétben is anyagi kár keletkezett.

Amit azóta már pontosan lehet tudni, hogy a temetőbe a Denevér út felőli kerítést lebontva jutottak be az elkövetők. A kerítés javítását már végzik, hamarosan ismét minden oldalról el lesz kerítve a sírkert.

Tamás Péter elmondta, a rendőrség által jegyzőkönyvbe vett tizenöt síron túl, amelyekről értékes szobrokat, vázákat loptak, további hét sír rongálását is bejelentették már a rendőrségen, és ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek.

Egy héttel az esetet követően a helyszínen jártunk, és dokumentáltuk a károkat.


Íme néhány, a megrongált síremlékek közül, valamint a lebontott kerítés, ahol az elkövetők behatoltak a temetőbe:


A temetőben készült összes fotó>>>