Vasárnap ismét megtelik élettel a Szent István Park

Vasárnap ismét megtelik élettel a Szent István Park

Idén is lehetőség nyílik a közös ünneplésre a Szent István Parkban, ahol Izrael Állam függetlenségének a 70. évfordulójának alkalmából egész napos programokkal várják az érdeklődőket. Az idei lesz az ötödik alkalom, hogy megrendezésre kerül az esemény a 13. kerületi Szent István parkban. Május 6-án vasárnap, 14 és 20 óra között tehát mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

Az IZRAEL70 vendégelőadója idén Matti Caspi (מתי כספי) izraeli zeneszerző, énekes, az ország egyik leghíresebb előadója lesz.

A MAZSIHISZ felajánlott 35 fát az ünnep apropóján, amelyet a vasárnapi program keretein belül 15 órakor elültetnek majd a parkban. Beszédet mond: Joszi Amrani nagykövet, Heisler András elnök, Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes, Dani Atar, a Zsidó Nemzeti Alap (KKL) vezetője, az izraeli faültetés társszervezője.

Számos látványos színpadi program, izraeli gasztronómiai finomságok, gyermek- és családi programok, sport és kikapcsolódási lehetőségek várják az érdeklődőket.

Idén a kiemelt téma Izrael 70. évfordulóján kívül Jeruzsálem városa lesz.
A tavalyi évhez hasonlóan idén is lesz Aliyah sátor olyan vendégekkel, akik izraeli intézményektől és szervezetektől érkeznek, és naprakész információkkal szolgálnak izraeli lehetőségekről; oktatási rendszerről, munkalehetőségekről, letelepedésről, stb.
A park füves területei is élettel telnek meg erre a vasárnapra, hiszen jóga és capoeira órák várják az érdeklődőket. A gyerekeknek pedig az elengedhetetlen ugrálóvárak, felfújható futópályák, nosztalgikus jeruzsálemi játékok és a kézműves-foglalkozások szolgáltatnak tartalmas időtöltést. Idén először a látogatók kipróbálhatják a hóra táncot, külön erre az eseményre érkező izraeli profi táncos irányításával, valamint megismerkedhetnek az Inspirál Cirkuszközpont és a Magyar Zsonglőr Szövetség színes, cirkusz világával is.

A rendezvény az Izraeli Kulturális Intézet és a The Jewish Agency for Israel magyarországi irodájának szervezésében valósul meg!

Az eseményre a belépés ingyenes.