Sikeres Maccabi Játékokat zárt a magyar delegáció Izraelben

Sikeres Maccabi Játékokat zárt a magyar delegáció Izraelben

A magyar sportolók túlszárnyalták a négy évvel ezelőtti teljesítményüket a XX.Maccabi Világjátékokon. Az idei év rekordot hozott, nem csak a magyar delegáció, de valamennyi induló részéről is, hiszen 80 ország mintegy 10 000 sportolója vett részt a játékokon, a 120 fős magyar delegáció részeként 100 sportoló érkezett Izraelbe.

A játékokon 40 sportágban mérték össze tudásukat a versenyzők, idén először lacrosse-ban és bridzsben is. Utóbbiban a magyar csapat rögtön ezüstérmet szerzett.
“A 100 sportolóból, ha minden jól megy, hatvan-hetvennek érem lesz a nyakában egyéniben vagy csapatban. Ez hatalmas eredmény, arányaiban nézve, tehát a zsidó közösség nagyságához képest csak egy-kettő hasonlóan sikeres delegáció van” – hangsúlyozta még a napokban Jusztin Ádám, a Maccabi VAC elnöke, aki fontosnak nevezte a mostani kiemelkedő eredményt, hiszen a következő Maccabi Európa Játékokat, Magyarországon rendezik meg 2019-ben.

Sterck Laura, az MTK sportolója és Kunos Zsuzsanna, a BZSH-Mazsihisz ügyvezető igazgatójának Kunos Péternek a lánya karatéban, Murinai Dániel taekwondóban lett aranyérmes.

Ezüstérmet szerzett a junior kardozó Schrödl Anita, a taekwondós Gulyás Ádám, a tőröző Gátai Róbert, a karatés Kroinstein Bálint, az asztaliteniszező Bakó Szilvia, a triatlonozó Boros Zsófi, a magyar bridzscsapat, a női és a férfi vizilabda csapat.

A dobogó harmadik fokára állhatott fel a taekwondós Rizmayer Norbert, a tőröző Binet Regina és Singer Martin, Békési Dániel a 4×200-as gyorsváltó tagjaként, a férfi kard és a férfi tőr csapat, Becsey János kétszeres paralimpiai bajnok 50 méter pillangón, és 50 méter mellen, izraeli társával Kádár Elvira női asztalitenisz párosban, Perjés Fanni a 800 méteres, és Lőwy András a 10 kilométeres futásban.

Szívből gratulálunk nekik, és valamennyi résztvevőnek egyaránt!
!מזל טוב