Régi-új arca van a Csáky zsinagógának

Régi-új arca van a Csáky zsinagógának

A Hegedűs Gyula utcából nézve “új külcsínt kapott” a patináns újlipótvárosi zsinagóga.
A korábban a Csáky nevet viselő imaház homlokzatát önkormányzati támogatással és a BZSH saját erőforrásaiból újította fel a hitközség. Emellett a zsinagóga öt bejárati ajtaja eredeti formájában lett helyre állítva. Ennek köszönhetően az 1911-es állapotoknak megfelelő kinézetét visszanyerte az épület.
A régi ajtók cseréjét új biztonsági nyílászárókra a XIII.kerülettől pályázat útján nyert négymillió forintból, valamint a Budapesti Zsidó Hitközség támogatásából sikerült megvalósítani.

Hír még a Hegedűs körzetből, hogy megújult a zsinagóga klubélete. A Héber Imre Generációs Klub tevékenysége november elejétől kibővült filmklubbal, gyerek, más nevén Csicsergő Klubbal, történelmi sétákkal, és januártól a körzet életre hívja a bridzse klubbot is, valamint havi rendszerességgel színház látogatásra is sor kerül majd.

A zsinagóga vezetése minden régi és új érdeklődőt nagy szeretettel vár a Hegedűs Gyula utcai zsinagógába és klubba egyaránt. Érdeklődni a programokról a bzsh@hegedus.hu e-mailen lehet.

Így néz ki a felújítás után a Csáky kívülről: