Öt különleges fánk Hanuka tiszteletére

Öt különleges fánk Hanuka tiszteletére

Vasárnap beköszöntő ünnepünk elengedhetetlen finomsága a fánk. Mindannyian szeretjük a klasszikus hanukai fánkot, amely könnyű és lekvárral, netán csokoládéval töltött, porcukorral megszórt finomság.
Kevés nagyobb öröm van, mint beleharapni a fánkba, és hagyni, hogy a lekvár a másik oldalon kibuggyanjon, míg a porcukor az ajkunkhoz tapad. De csak addig, amíg nem találkozik az ember a modern izraeli fánkokkal.

Az izraeli pékségek évről-évre egyre kreatívabbak és furcsábbnál-furcsább fánkokkal (ahogy Izraelben hívják szuvganiákkal)  rukkolnak elő az ünnep idején.
Az alábbiakban bemutatunk öt különlegességet, amelyek mind izraeli pékségekből kerülnek ki Hanukakor.


“Ibolya Sajttorta fánk”

 

Ez egy krémmel töltött sajttorta, lila és fehér csokoládé mázzal a tetején. Lila pelyhekkel megszórva, tejszínhabbal és friss áfonyával díszítve.
Elsőre giccsesnek tűnhet, de nem gyakran fogyaszthat az ember ehhez hasonló fánkkölteményt. Hanukakor azonban igen!

 


“Royal Lindt”
Az Ibolya Sajttorta fánkhoz hasonlóan, a Royal Lindt fánk is a Roladin lánc terméke. A cég minden évben a legőrültebb ízű hanukai fánkokkal ünnepel.
A Royal Lindt egy Lindt csokoládékrémmel töltött fánkkülönlegesség, kakaóporos mandulával, miniatűr krémmel, mogyoróval és csokoládéfotóval díszítve.

 


“Brownie Sajttortás fánk”
Izrael első és legsikeresebb sütési láncai között a Haifa-alapú Shany Pékség minden évben új ízekkel kedveskedik a hanukai fánkrajongók számára. Idén a Brownie Sajttortás fánkkal rukkolnak elő.

 

 “Pekándiós fánk”

A Shemo család 1992-ben kezdte meg működését a család híres cukrász szakácsa Miki Shemo vezésével.
Ízletes ízek, díszítések, finomságok jellemzik az üzemet, idén a pekándiós fánkkal robbantanak.

 


“Fánk golyócskák”

A Lechem Borkin butik pékség szereti megtörni a megszokott trendet, és európai, vagy amerikai jellegű süteményekkel kiszolgálni vevőkörét.
A pékség cukrász szakács vezetője Eran Borkin hanuka idején szabadjára engedi fantáziáját, és most eper lekvárral vagy fahéjas cukorral töltött fánkgolyókkal kedveskedik az ünneplőknek.