Önkéntesek, és scheiberes diákok osztottak gyümölcsöt a betegeknek

Önkéntesek, és scheiberes diákok osztottak gyümölcsöt a betegeknek

Pénteken reggel tíz órakor Verő Tamás rabbi vezetésével elkezdődött a gyümölcsosztás az Amerikai úton található Szeretetkórházban, ahol az Élet Menete Alapítvány önkéntesei, valamint a Scheiber Sándor Iskola ötödik osztályos tanulói segédkeztek a gyümölcsök, és üdítők szétosztásában.
Verő Tamás elmondta, hogy amellett, hogy Hanuka előtt megajándékozzák a betegeket, illetőleg az intézmény lakóit, a gyerekek is hasznos perceket tölthetnek el a kórházban, hiszen már fiatalon megtanulhatják, mennyire fontos az idős, beteg emberekkel való törődés.

A rendszeres gyümölcsosztást koordináló rabbi elmondta, hogy egy nemes felajánlónak köszönhetően rengeteg gyümölcsöt, és üdítőt vásárolhatnak évente több alkalommal, amelyeket ilyen alkalmakkor kioszthatnak a zuglói intézményben, valamint azt követően az újpesti Szeretetotthonban.
Ennek köszönhetően mindenkit banánnal, mandarinnal, és rostos üdítővel ajándékozhatnak meg, amit a Szeretetkórház, illetve a Szeretetotthon betegei nagy örömmel fogadtak.

A beteggel való törődés micva, vallási kötelezettség. A Tízparancsolat egyik fontos eleme, hogy “És szeresd felebarátodat, mert olyan, mint te! ואהבת לרעך כמוך”.

A szeretet sokféle módon mutatkozhat meg. Örömben és bánatban, együttérzéssel, vigasztalással, közös boldogsággal. Lehet materiális és lehet spirituális kifejeződése. E szeretet egyik kinyilvánítása a részvét a bajban, a fájdalom fizikai vagy lelki enyhítése.

A gyümölcsosztással, és némi törődéssel így is tudunk segíteni az arra rászorulóknak.

Képek a gyümölcsosztásról>>>