Megnyitott a Magyar Zsidó Múzeum legújabb állandó kiállítása

Megnyitott a Magyar Zsidó Múzeum legújabb állandó kiállítása

Vasárnap este megnyitották a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár felújított állandó kiállítását.

A jelenleg 421 műtárgyat bemutató tárlat a jövőben még jelentősen bővül és részben folyamatosan meg is újul majd. A kiállítás most az első emeletet foglalja el, később pedig a második emeletre is kiterjed majd, illetve “okospadokkal” és okostelefonos applikációval is bővül. A vasárnap megnyitott kiállítás bevezeti a közönséget a judaizmusba és annak elemeibe, körüljárja többek között a zsidó tér- és időfogalmat, a héber írás szerepét, a történeti és posztbiblikus zsidó ünnepeket.

A megnyitó alkalmával Darvas István főrabbi az aktuális hetiszakasz oldaláról közelítette meg a kiállítás mondanivalóját, dr. Balázs Gábor eszmetörténész pedig rövid történelemórát is tartva az alapítás és a jelenlegi új kiállítás megnyitása között vont párhuzamot.
Heisler András Mazsihisz elnök örömének adott hangot, hogy ismét egy nívós, különleges kiállítás nyílik Budapesten, reményét fejezve ki, hogy sokan érdemesnek találják majd, hogy megtekintsék a kiállított tárgyakat a jövőben.

Toronyi Zsuzsanna, a múzeum igazgatója felsorolta mindazon szakembereket, kollégákat, cégeket, akik az új kiállítás létrejöttében segítséget nyújtottak, és elmondta, hogy a kiállítás anyaga még bővülni fog, és további interaktív újítások is lesznek a jövőben.

A Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár új kiállítását a látogatók a Herzl téren található épület első emeletén találhatják meg.

Képek az új kiállítás megnyitójáról>>>