Külkereskedelmi Szakgimnázium ingyenes OKJ-s képzéssel

Külkereskedelmi Szakgimnázium ingyenes OKJ-s képzéssel

Mint arról korábban beszámoltunk, a MAZSIHISZ támogatásával és a Budapesti Zsidó Hitközség fenntartásában kezdi meg működését a BZSH új Külkereskedelmi Szakgimnáziuma.
2018 szeptemberétől 12 féle, a mai kor igényeihez alkalmazkodó szak várja a legalább érettségivel rendelkező tanulni vágyókat a XIII. kerület, Huba utca 7. sz. alatt a metró Dózsa György úti megállója közelében. Salusinszky András, az új Külkereskedelmi Szakgimnázium igazgatója arra törekszik, hogy egy toleráns, demokratikus szellemiségű intézményt hozzon létre.
A koncepció szerint a gyakorlati képzésekre nagy hangsúlyt fektetnek, melyek valós munkahelyi körülmények között zajlanak, így a tanulók a két év képzés alatt nemcsak elméleti, hanem piacképes gyakorlati tapasztalatokra is szert tesznek.

Különösen azokra a fiatalokra számítanak, akiket nem vettek fel felsőoktatási intézményekbe, de eséllyel szeretnének jelen lenni a mai munkaerőpiacon.

Az oktatás nappali és esti tagozaton egyaránt elérhető. Az előbbi esetében heti 31 órás képzés valósul meg, és a diákok jogosultak diákigazolványra, tb-ellátásra, családi pótlékra és kollégiumi elhelyezésre is. Esti tagozaton az órákat tömbösítve, heti 2-3 délután tartják.

A 2018/19-es tanévben induló szakok: államháztartási ügyintéző, idegennyelvű ipari- és kereskedelmi ügyintéző, kereskedelmi képviselő, kereskedő, logisztikai- és szállítmányozási ügyintéző, műszaki informatikus, pénzügyi termékértékesítő (bank, befektetés, biztosítás), pénzügyi-számviteli ügyintéző, turisztikai szervező és -értékesítő, üzleti szolgáltatási munkatárs, vállalkozási- és bérügyintéző, vám-, jövedéki- és termékdíj ügyintéző.

További információ:
www.kulkergimi.hu