Kiváló értékelést kapott a BZSH Újpesti Szeretettohona és Szakszociális Otthona

Kiváló értékelést kapott a BZSH Újpesti Szeretettohona és Szakszociális Otthona

A Budapesti Zsidó Hitközség újpesti Szereretotthona és Szakszociális Otthona ismét kiváló értékelést kapott az államilag támogatott intézményeknél megszokott kétévente esedékes kormányhivatali ellenőrzés során.
Az elismerő szavak sokat jelentenek az intézményben áldozatos és nehézségekkel teli munkát végző dolgozóknak és a vezetőségnek, valamint a BZSH-nak egyaránt.

Az ellenőrzést Budapest Főváros Kormányhivatala “szociális intézmény átfogó ellenőrzése” címén végezte 2018 júniusában és az ellenőrzést végző szakreferens az alábbi összegzéssel zárta jelentését:
“Az intézmény magas színvonalon működik. Az intézmény dolgozói a munkájukat hivatásnak érzik, ez meg is látszik a szakmai munkán és az ellátottakhoz való hozzáálláson. Szintén a szakmai munkát dicséri, hogy az intézménnyel kapcsolatban nem érkezett panaszbejelentés a Hivatal felé, ez már önmagában elismerésre méltó. A korábbi ellenőrzés során feltárt kifogást – akadálymentesített fürdőszobák – a fenntartó remek szervezéssel megoldotta, a fürdőszobák átépítése úgy történt, hogy nem zavarta meg az ellátás színvonalát és a lakók nyugalmát. Az intézmény szemlélete, szervezése, működése és színvonala példaként állhat más hasonló intézmények előtt.”


Az elmúlt évben az alábbi fejlesztések és beruházások valósultak meg az újpesti komplexumban:
– Nagyszabású kertrendezés történt, parkosítással, a kertben a sétát,a tornát segítő vezetőkorlátok kiépítésével – Befejeződött a fürdőszobák akadálymentesítése.
– Új bútorok, új ápolás ágyal beszerzése történt, az intézmény berendezése mindkét részlegben praktikus és kényelmes.

A BZSH Újpesti Szeretetotthon és Szakszociális Otthon már korábban remek hírnévre tett szert, és ezt az idei ellenőrzés is alátámasztotta, mely szerint a Szeretetotthon példaként állhat más intézmények előtt.