Kiderült, hogy a tel-avivi merénylet után beszélt apjával a terrorista

Kiderült, hogy a tel-avivi merénylet után beszélt apjával a terrorista

terrapaA szerdán tízórás kihallgatás alá vetették Nashat Melhem édesanyját, hogy megtudják a család segíti-e valamilyen módon a háromszoros gyilkoság miatt körözött terroristát. Az elmúlt napokban kihallgatásra vitték a család több tagját, többek között az apát, akit felelősnek tartanak abban, hogy a Melhem fegyverhez juthatott. (Az önkéntes rendőrként szolgáló papa otthon tartotta fegyverét, a terrorista az otthoni fegyverszekrényt feltörve szerezte meg a sorozatlövőt.)
Kedden bizonyítást nyert, hogy miután pénteken megjelentek a képek a hírekben, az apa felhívta a fiát és beszélt vele. A rendőrség visszakövette a hívásokat, ezek szerint ebben az időben Melhem éppen a Tel Hasomer kórházban volt, ahol egy beteg rokonukat látogatta meg. Ezután dobta el a mobiltelefonját, hogy a rendőrség ne mérhesse be azt. A rendőrség azt gyanítja, hogy az apa ezután is talált módot arra, hogy kapcsolatban legyen a fiával.

A család ügyvédje szerint nem történt több telefonhívás, és a család többi tagja nem tudott erről az esetről sem. Melhem egyik testvére, Jodat, akit szintén letartóztattak hangsúlyozta, a családnak semmi köze a terrortámadáshoz: “Nagyon sajnáljuk, ami történt”.

A család egyik rokona szerint a familia már többször figyelmeztette a rendőrséget, hogy a Melhem közveszélyes, és kérték az intézkedésüket, de az őrsön nem vették komolyan a kérésüket. Azt mondták, ha nincsenek konkrét információk egy készülő merényletről, akkor nem tudnak intézkedni Melhem ellen. – írja az erecpress.com

Melhem anyja 10 órán keresztül volt vizsgálati fogságban szerdán, a nyomozók azzal fenyegették, lebontják a család házát, ha nem mondja meg, hol van a fia. Az 50-es éveiben járó nő továbbra is hangsúlyozza, hogy a családnak semmi köze a merénylethez, nem tudják hol van a fiúk. Nyilvánosan könyörgött a fiának, hogy jöjjön elő a rejtekhelyéről, mert a családot már így is mély érzelmi és szociális válságba sodorta.

A rendőrség kiterjesztette a fokozott keresést Wadi Ara térségében is, mert azt gyanítják a család ott rejtegeti a merénylőt.