Két rabbi egy zsinagógában? – Vitaestre kerül sor a Magvetőben

Két rabbi egy zsinagógában? – Vitaestre kerül sor a Magvetőben

“Mi fán terem a rabbi?” címmel vitaestre kerül sor február 12-én hétfőn este a Magvető Kávézóban (1074. Bp. Dohány u. 13.).

Az este során dr. Frölich Róbert országos főrabbi, a Dohány utcai zsinagóga főrabbija és Fináli Gábor, a Hunyadi téri zsinagóga rabbija beszélget majd a megjelenő érdeklődők előtt.
A beszélgetés moderátora Toronyi Zsuzsanna, a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár igazgatója lesz.

Hogyan lesz valakiből rabbi? Mit csinál, milyen feladatai vannak? Számos olyan kérdés, amelyet nem is biztos, hogy felteszünk, hiszen magától értetődőnek gondoljuk a rabbi személyét. “Bölcs, nagyszakállú, pajeszos zsidó, akihez a közösség az élet nagy kérdéseiben tanácsokért fordulhat…” – Ő lenne az? Neked mi ugrik be róla először? És mi a hazai gyakorlat? Hány rabbi van Budapesten és az országban, milyen feladatokat látnak el?
Ilyen, és ehhez hasonló kérdések kerülnek terítékre, és remélhetőleg megválaszolásra.

A vitaest első órájában Toronyi Zsuzsanna többek között arról is fogja kérdezni a meghívottakat, hogy neológ rabbiként milyen kihívásokkal szembesülnek 2018 zsidó Budapestjén.
Az est második felében pedig minden olyan téma megjelenhet, ami az első órában kimaradt, ugyanis a szó, vagyis a kérdezés joga a közönségé lesz…

A férőhelyek száma limitált. A részvétel regisztrációhoz kötött, és pontos érkezés ajánlott. Kapunyitás 18.40
Az esemény ingyenes, azonban az est költségeihez való hozzájárulást a szervezők örömmel veszik.

Regisztráció>>>

Az esemény facebook oldala>>>