Június 24-én Múzeumok Éjszakája

Június 24-én Múzeumok Éjszakája

Immár 14 esztendeje, hogy elindult ez az országos múzeumi program, melynek célja a tanítva szórakozás és a szórakozva tanítás. A Múzeumok Éjszakáján minden, amúgy már zárva lévő múzeum, gyűjtemény, vagy éppen egyes zsinagóga megnyitja kapuit a látogatók előtt.

Akárcsak az elmúlt években a Dohány utcai zsinagóga, és a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár, a Herzl tér, és a történelmi zsidó negyed idén is várja az érdeklődőket a Múzeumok Éjszakáján.
Az elmúlt két évben tolongtak a kultúrára éhes látogatók a Múzeumok Éjszakáján, a Dohány utcai zsinagóga főbejárata előtt kígyózó sorokban várták az érdeklődők, hogy beléphessenek az 1859-ben épült gyönyörű épületbe, és az előrejelzések szerint ez június 24-én este sem lesz másként.

muzejaA részletes program:
21:50
Szabadtéri szombat búcsúztatás
A Dohány utcai zsinagóga előtti színpadon dr.Frölich Róbert országos főrabbi vezetésével búcsúztatják a 21:48-kor kimenő Sábátot.

22:00
Kapunyitás:
Magyar Zsidó Múzeum, Dohány utcai zsinagóga, Élet Menete Alapítvány sátor

(tárlatvezetések, zsinagógalátogatás, interaktív kiállítás, tolerancia-méter)

22:30
A Gerendás családi zenekar koncertje
Közreműködnek: Gerendás Hanna – zongora; Gerendás Ruben – basszusgitár, Fazekas Tamás – dob és Gerendás Péter – ének, gitár
(Budapest VII. ker., Dohány utca 2.)

22.00; 22.30; 23.00
Rendhagyó éjszakai séták a zsidónegyedben
Egy-egy sétán legfeljebb 20 fő tud részt venni, ezért kérjük, hogy a sétára előre regisztráljon a zsidonegyedsetak@gmail.com e-mail címen. A séták a Goldmark-terem elől indulnak.
(Budapest VII. ker., Wesselényi u. 7.)

A Múzeumok Éjszakáján 2017. június 24. 18.00 órától június 25. 02.30 óráig ingyen közlekedhetnek a karszalaggal rendelkezők a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) által biztosított múzeumi buszjáratokon.

A járatokról itt tájékozódhatnak>>>