Jövő héten kezdődik a Fény fesztiválja Jeruzsálemben

Jövő héten kezdődik a Fény fesztiválja Jeruzsálemben

Június 28. és július 6. között ismét megrendezésre kerül, immáron nyolcadik alkalommal a Fény fesztiválja a jeruzsálemi óvárosban. A Jaffa-kaputól kiindulva négy útvonalon várják a fényfestés iránt érdeklődőket.

Az esemény sikeréről sokat elárul, hogy évente összesen negyedmillióan választják ezekben a napokban az esti üzemmódot az óvárosi látogatásra. Nemzetközi csapat gondoskodik a látványról 39 installáció formájában.

Az útvonalakon duók játszanak majd akusztikus hangszereken, de látnivalóból sem lesz hiány az érdeklődők számára. Péntek kivételével minden nap este tizenegy óráig tart a fesztiváli mulatozás.

A sok program mellett a fényfestést is kipróbálhatják a látogatók. Három gigantikus méretű rajzolófelületen lehet rajzolni, a képeket pedig azonnal viszontláthatja mindenki a városfalon, ami azoknak is élmény, akik egyáltalán nem tudnak rajzolni.

A Jaffa-kapunál Jael Schiffman állítja ki három nagy képkeretét, amibe belépve bárki készít magáról emléket. Ugyanitt lesz a hatalmas világító bábu, Tobias Huseman, Fabian Seewald és Stefan Charisius közös munkája, ami Dundu névre hallgat. Öt bábmozgató segítségével fog életre kelni az óriás, hogy elmeséljen egy történetet. A Dávid-toronynál a holland Ralf Westerhof 13 darabból álló munkáját lehet majd megcsodálni. A vonalrajzban jeleskedő alkotó most térben mutatja meg, mit gondol az ideális családi élet kellékeiről.

Ezeken kívül is számos érdekességgel várja az éppen ebben az időben Jeruzsálembe látogatókat a “fény fesztiválja”.