Izrael a tizenegyedik legboldogabb ország

Izrael a tizenegyedik legboldogabb ország

Az ENSZ idén is nyilvánosságra hozta a “Boldogság jelentést”, vagyis egy 156 országot rangsoroló listát a lakosok boldogságérzete alapján. A boldogságindex megállapításainál figyelembe vették többek között a GDP-t, a várható élettartamot, a társadalmi szolidaritást, a szabadságérzetet, a korrupció és a társadalom bizalmi szintjét, valamint azt is mérték, mennyire gondolják nagylelkűnek magukat az emberek.

Izrael ötödik alkalommal is az előkelő 11. helyet kapta a rangsorban. A jelentés Izraellel kapcsolatban többek között megjegyzi, hogy a volt Szovjetunióból Izraelbe bevándorolt zsidók sokkal jobban és vidámabban élnek, mint azelőtt szülőhazájukban. Azonban Izrael nem kapott jó helyezést a menekültek elfogadása és az irántuk mutatott tolerancia szintjének mérésekor. Izrael a 12. helyet foglalja azon a listán, amely az országon kívül születettek boldogságát mérte.

A közeljövőben hetvenedik születésnapját ünneplő ország elsősorban a magas színvonalon értékelt egészségügyi rendszerének és a lakosok magas és egyre növekvő várható élettartamának is köszönhette a jó helyezést.


A TOP 20: