Ismét focitornát tartottak Hanuka ünnepének tiszteletére

Ismét focitornát tartottak Hanuka ünnepének tiszteletére

Vasárnap a hagyományokhoz hűen ismét megrendezésre került a Hanukai Kispályás Foci Kupa a Marczibányi Sportcentrumban.

A Bálint Ház, a Maccabi Vac Hungary és a Hasomer Hacair Magyarország közös rendezvényén nyolc csapat lépett pályára két csoportban. Pályára lépett többek között a Maccabi Vac, a Maccabi Vac junior, a Bethlen téri zsinagóga, a Somer, az MTK és a Vasas szurkolói együttese, de mindenki nagy örömére egy gálameccs keretében a rabbik csapata is pályára lépett, így futballcsukát húzott Darvas István, Deutsch Péter, Radnóti Zoltán és Verő Tamás főrabbi is.

A torna végén természetesen meggyújtásra kerültek a hanuka gyertyák is, ám mivel a csillagok még nem jöttek fel, így csak öt gyertyát gyújtottak egyesével a legfiatalabb játékosok.
A gyertyagyújtás előtt Deutsch Péter és Verő Tamás rabbik méltatták a sport szerepét az egészséges élet szempontjából, beszéltek az ünnepről, majd felhangzottak a gyújtáskor elhangzó áldások, dalok is.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, mindenki lakmározhatott a hanukai fánkokból is, mely a nagy mozgás közepette, most láthatóan nagyon jól esett a vasárnapot sporttal töltő fiataloknak-idősebbeknek.

A focitornát egyébként az MTK Baráti Kör csapata nyerte, miután a döntőben legyőzte a Maccabi csapatát. Harmadik helyen a Maccabi Játékokon részt vett magyar futsal csapat  végzett.

Képek az idei hanukai focitornáról>>>