Ismét elindítja délutáni iskoláját a Bálint Ház

Ismét elindítja délutáni iskoláját a Bálint Ház

A Bálint Ház szeptembertől újra elindítja Délutáni iskola nevű programját az elemis (1-6. osztály) nem zsidó iskolába járó diákok részére.

2018. szeptember 11-től minden héten keddenként 16:45 és 17:45 között, 2009.01.01. elött született diáknál a kék csoport,
2009.01.01. után született gyereknél a fehér csoport biztosít helyet.

Igény esetén a gyerekeket önkéntes fiatalok kíséretével, hivatásos sofőr szállítja az iskolákból a Délutáni Iskola helyszínére, így a gyermekek utaztatását a Bálint Ház megoldja a szülők helyett.

Az iskola célja, hogy a nem zsidó elemi iskolás diákok is lehetőséget kapjanak a zsidó hagyományok alapos és rendszeres megismerésére valamint, hogy már ebben a korban kapcsolatuk legyen a zsidó hagyománnyal, közösséggel, megismerjék egymást és közösség épüljön belőlük. Hosszú távú célunk az is, hogy olyan szülőknek adjunk lehetőséget gyerekeik zsidó oktatásának megoldására, akik valamilyen oknál fogva nem szeretnék beíratni őket az iskolai hittanra.

A tantervet gyakorlott pedagógusok és a Szarvas Nemzetközi Zsidó Ifjúsági Tábor oktatási csapatának tagjai állították ősze, az órák egyik fele a zsidó hagyományokba vezeti be a gyerekeket játékos, interaktív módon, az óra második fele pedig változó lesz: kézműves foglalkozás, drámajáték, sport, tánc, stb.
A program során találkozhatnak rabbikkal, ifjúsági vezetőkkel és olyan fiatalokkal, akik példaként szolgálhatnak.

A gyerekek egy közös projektben vesznek részt a Salom Klub festő szakkörének szépkorú tagjaival, melynek keretében a tórai történetek kapcsán festenek majd képeket egy rajztanár segítségével. A projekt lezárásaként egy közös kiállítást nyitnak majd a képekből illetve egy album is készül belőle.

Ízelítő a Délutáni Iskola 2018/19 tanévének témáiból:
– Ros Hasana a zsidó új év
– “Én kérek elnézést” – bűn, bocsánat és megbocsátás a zsidó hagyományban
– Noé és az özönvíz
– Szukot és a sátor 7 vendége
– Art Projectek
– Barangolás a zsidó történelemben a tórai időktől napjainkig
– Játékos héber nyelvleckék minden héten fiatal izraeli diákokkal
– Látogatás a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltárban
– Testvér kapcsolatok Jákob és Ézsau történetén keresztül
– Hanuka és a csodák

Helyszín:
Bálint Ház (1065, Révay utca 16.)

Jelentkezzenek még augusztusban és 10% kedvezményt adnak a szervezők!

A Délutáni iskola teljes önköltsége 120 000 Ft, de: a MAZS alapítvány támogatásával a program csökkentett részvételi díja 30 000 Ft/tanév, mindazok akik jelentkeznek még augusztusban és elutalják 2018. szeptember 4. keddig tandíjat annak 10% kedvezményt adnak, így csak 27 000 Forintot kell fizetni a tanévért.

Az ár tartalmazza:
a gyerekek szállítását az iskolából a Bálint Házba,
az uzsonnát, és a teljes oktatási programot annak eszközeivel.

Fizetés banki átutalással (MAZS Alapítvány, 10800021-20000001-09199036 számlaszámra), a közlemény rovatban fel kell tüntetni a következőket: Délutáni Iskola, gyermek(ek) neve.

Amennyiben érdekli Önöket a program, a részvételi szándékot a szállítási igényük megjelölésével, esetleges észrevételeikkel együtt jelezzék, az alábbi elérhetőségen, legkésőbb 2018. szeptember 1-ig a junior@balinthaz.hu címen, vagy +3620 334 6348 -as telefonszámon.