Hanukai program-kavalkád Budapesten 2018

Hanukai program-kavalkád Budapesten 2018

Ismét színes programok kísérik a fény ünnepét! Az előttünk álló Hanuka több helyszínen, zsinagógában is kiemelkedő programokat ígér.
Az alábbi összeállításból megismerhetik az ünnep során Budapesten zajló nagyobb programokat, ünnepségeket, így aki szeretne, ellátogathat a különböző körzetekbe, közösségekbe a “Fény ünnepén”.


December 2., vasárnap 16:00
Gyerek Hanuka a Bét Sálomban
Vadas Anna kézműves program és meseolvasás (önkénteseket szívesen várunk), zene fánk, barátság. Kahoot vetélkedő, gyertyagyújtás. Felnőtteknek tanulás az imáról, szokásokról. Kapunyitás 13 órakor.
(Bét Sálom zsinagóga – 1114 Károli Gáspár tér 5.)


December 2., vasárnap 16:00
Fergeteges Hanuka-buli a Goldmarkban
A Dohány körzet ingyenes hanukai partyval ünnepel a Goldmark-teremben.
A programban az első esti gyertyagyújtás, Éles István kabaré műsora szerepel, valamint élő koncertet ad a The Bits Beatles Emlékzenekar.
(Goldmark terem, 1074 Budapest, Dohány u.2.)


December 2., vasárnap 18:00
Gyertyagyújtás a Hidegkuti Stadionnál
Ismét megszervezi az MTK Baráti Kör és az MTK Budapest a hanukai gyertyagyújtást. A Hidegkuti Stadion előtt a Hungária körút felöli oldalon felállított óriási hanukkián minden nap felgyúlnak a lángok, ezen az estén azonban közösen gyújtják meg a gyertyákat.
(Hidegkuti Nándor Stadion, Budapest Hungária körút-Salgótarjáni utca sarok)


December 2., vasárnap 17:00 és december 4., kedd 18:00
Csicsergő hanuka és Malek koncert a Hegedűsben
December 2-án, vasárnap este, 17:00 órás kezdettel rendezi meg az újlipótvárosi körzet hanukai ünnepségét a gyerekek számára. A Csicsergő Gyerekklubban lesz gyertyagyújtás, hanukai finomságok, és játék. Két nappal később, december 4-én, kedden 18 órától Malek Andrea lép fel ünnepi műsorral a zsinagóga első emeletén.
(Hegedűs Gyula utcai zsinagóga, Budapest, XIII. ker. Hegedűs Gyula u. 3.)


December 2., vasárnap 16:00
Csodaországba utazhatnak a Bálint Ház hanukai programján
Az idei családi Hanuka programon is lesz rengeteg játék, családi szabaduló szoba, kalandozás a sötét barlangokban zenél Kovácsovics Fruzsina és zenekara és velünk gyújt gyertyát Verő Tamás szuperrabbi.
A program a Bálint Ház, Jaffe Családsegítő Szolgálat és a MAZSIHISZ-Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége közös szervezésében, a Kantor Foundation támogatásával és az European Jewish Fund kifizetésével valósul meg.
(1065 Budapest, Révay utca 16.)


December 5., szerda 15:00
Klezmerész koncert Újpesten
Az újpesti zsinagóga klubhelyiségében a Klezmerész együttes ad ünnepi koncertet, emellett természetesen sor kerül a hanukai gyertyagyújtásra, rabbinikus tanításra, és nem hiányozhatnak majd az ünnepi falatok sem az asztalokról.
(Újpesti zsinagóga, Budapest, IV. ker. Berzeviczky G. u. 8.)


December 5. szerda, 17:00
Ünnepi koncertek a Frankelben
Könyvbemutatóval és dedikálással egybekötött Hanuka-ünnepséget tartanak Budán a zsinagóga Midve Klubjában!
Az ünnepi alkalomra való tekintettel, ezen az estén 30 %-os árengedménnyel lehet megvásárolni „ Az emberszerelő” című könyvet.
(1025 Budapest, Frankel Leó út 49.)


December 5., szerda 18:00
Transzzsírok és kocsmakvíz fantázianév alatt rendezi idei hanukai mulatságát kicsiknek-nagyoknak a Hunyadi téri körzet az Oléh Ábrahám zsinagógában. Fellépnek: Tóth Edu és Janklovics Péter humoristák.
A gyertyagyújtás mellett hanukai finomságot kóstolhatnak a jelenlévők és közösen ünnepelhetnek, mulathatnak ameddig jól esik.
(Hunyadi téri zsinagóga, 1067 Budapest, Hunyadi tér 3.)


December 6., csütörtök 18:00
Az OR-ZSE Hallgatói Önkormányzatának ünnepsége

A Zsidó Egyetem két nagy koncerttel, ünnepi finomságokkal, tombolával, és zsidó discoval ünnepel.
(1084. Budapest, Scheiber Sándor u. 2.)


December 8., szombat 17:30
A zuglói körzet szervezésében “Ária est” lesz a Scheiber Iskola Aulájában magyar és nemzetközi operaénekesek fellépésével, a további jó hangulatról Beregi Péter és Heller Tamás humoristák gondoskodnak, a zenei alapot Neumark Zoltán zongoraművész szolgáltatja.
(1145. Budapest Laky Adolf u. 38-40.)


December 9., vasárnap 16:00
Nagyfuvaros Hanuka
Ünnepi gyertyagyújtás, finom falatok és meglepetés vendégek Józsefváros legrégebben működő zsinagógájában.
(1084. Budapest Nagy Fuvaros u. 4.)December 9., vasárnap 16:00

Hanuka a Pávában
Zenés programmal, gyerek műsorral – Bukfenc Bohóccal, és a felnőttek számára koncerttel készül a zsinagóga elöljárósága. Közös gyertyagyújtás is lesz, a nyolcadik nap összes gyertyájával
(Páva utcai zsinagóga, Budapest, IX. ker. Páva u. 39.)


December 9., vasárnap 18:30
Koncert Dél-Pesten
A dél-pesti zsinagógában Malek Andrea és Jáger András ünnepi koncertje, fánkok és csodálatos hangulat várja az érdeklődőket.
(1201. Budapest, Vörösmarty u. 8.)


December 9., vasárnap 19:00
A Frankel zsinagóga hanukai koncertje
A budai zsinagógában tartandó rendezvényen fellép Nógrádi Gergely főkántor, Lakatos György gitárművész, Teszter Nelli zongoraművész, a Bálint Ház közösségi kórusa, valamint sztárvendégként Norman Brody, a Palm Beachben található Beth El zsinagóga főkántora.
(1025 Budapest, Frankel Leó út 49.)

 


December 9., vasárnap 20:00
Mazsihisz Hanukai retróbuli Arató Andrással
A Mazsihisz hanukai bulijához a jó alapot Arató András szolgáltatja a muzsikát a ’80-as és ’90 es évek legjobb zenéivel.
Az ünnepi hangulatot a dalokon kívül garantálják a hanukai fények és fánkok és persze a tánc, lehetőleg a hajnali kifulladásig.
(Goldmark terem, 1074 Budapest, Dohány u.2.)

 


Programajánlónk folyamatosan bővül, érdemes visszanézni a következő napokban is!