Felelevenedtek Rejtő Jenő bohózatai a Goldmark teremben

Felelevenedtek Rejtő Jenő bohózatai a Goldmark teremben

A Dohány körzet szervezésében vasárnap Rejtő Jenő, a magyar kabaré, szórakoztató irodalom egyik legnépszerűbb zsidó képviselője előtt tisztelegve került bemutatásra a Goldmark teremben a “Minden bánatot elRejtő est” Békefi Viktória, Köves Dóra, Straub Péter, D.Csizmadia Ákos, Yaszin El Karamany, Korfanti Ferenc, valamint Valiszka László előadásában.

A kétfelvonásos darabban számos Rejtő bohózatot idéztek fel a művészek, ismert dalok, viccek hangoztak el a közönség nagy örömére.

A Wesselényi utcában található Goldmark terem a zsidó kulturális élet fellegvárának számított a múlt század közepén. 1939 – 1944 között háromfelvonásos operák, nagyszabású előadások helyszíne volt. A zsidótörvények miatt nemcsak számtalan igen jeles művész szorult le a színpadokról, a zsidó közönség sem látogathatta a színházakat, mozikat, egyedül a Goldmark-teremben találkozhatott a kultúrával, így minden este telt ház előtt játszottak. A második világháború után a terem a hitközség és a budapesti zsidóság kulturális centruma maradt.

Nem ez az első alkalom a közelmúltban, hogy színházi estnek ad otthont a Goldmark, és a szervezők ígérete szerint nem is az utolsó. A közeljövőben rendszeressé válhatnak hasonló előadások a korábban színházként is üzemelő hetedik kerületi teremben.

Képek az előadásról>>>