Egy svájci hotelben megszabták a zsidó vendégeknek, hogy zuhanyozzanak a medencehasználat előtt

Egy svájci hotelben megszabták a zsidó vendégeknek, hogy zuhanyozzanak a medencehasználat előtt

“A zsidó vendégek legyenek szívesek tusolni úszás előtt és után. Ha ezt nem tennék, akkor kénytelenek leszünk őket eltiltani az uszoda használatától!” – Ez az angol nyelvű felirat fogadta a vendégeket egy kis svájci szállodában Arosa városában.

A L’Aparthaus Paradies hotelnek sok ortodox zsidó vendége van – írja a The Times of Israel. Sok ortodox zsidó jár ide Nagy-Britanniából, az Egyesült Államokból és magából Izraelből is. Őket a hotelben nemcsak az uszodában, de a szobájukban is megkülönböztetik: a kóser ételekkel kapcsolatban emlékeztetik őket arra, hogy a hűtőszekrény csak bizonyos napszakokban áll a rendelkezésükre. Egy zsidó vendég feltette a feliratokat egy közösségi oldalra Izraelben, ahol hatalmas felháborodást váltott ki az ügy. Tzipi Hotovely külügyminiszter-helyettes bocsánatkérést követel Svájctól a megkülönböztetés miatt.

Tuth Thomann, a Paradies Arosa Hotel vezetője válaszolt az Izraeli médiában megjelent cikkekre, amelyek a hotelban történt incidensre reagáltak:
„Semmi gondom nincs a zsidó vendégeinkkel, sőt, a legnagyobb szeretettel fogadjuk őket szállodánkban. Talán rossz megfogalmazást használtam a kiírások megcímzésében, és zsidó vendégeink helyett, minden vendégnek kellett volna, hogy szóljanak.”