Dél-Pesten is megünnepelték a Hanukát

Dél-Pesten is megünnepelték a Hanukát

A BZSH Dél-Pesti körzete ez évben az erzsébeti zeneiskolában tartotta hanukai ünnepségét.

A zsúfolásig megtelt szépen feldíszített teremben mindhárom helyi Önkormányzat alpolgármestere jelen volt. Az áldások elhangzása után az első gyertyát Ábel Attila Csepel, a másodikat Nemes László Erzsébet, a harmadikat Weinmann Antal Soroksár alpolgármestere gyújtotta meg. A közösség tagjai közül a negyediket Kőszegi Lajos, az ötödiket pedig Jung Tamás és kisfia Jung Berci lobbantotta fel.

Utolsóként Dr. Csillag János a közösség alapító tagja gyújtotta meg a lángot. Nem véletlenül. Ugyanis az idén is átadásra került a „Segítő Kezek Kerényi András” díj, amely a közösségért dolgozó emberek részére adományoz a közösség vezetősége, ebben az évben ezt a megtisztelő címet Dr. Csillag János kapta, aki barátjával Gönci Gáborral az erzsébeti temetőben gondozza és állítja helyre a sírokat valamint nyilvántartásba veszi az elhunytakat.

Ezzel a hiányzó nyilvántartások pótlásával felbecsülhetetlen munkát végez.

Ezután Totha Péter Joel főrabbi tartotta meg beszédét, amelyben az ünnepről beszélt és a hozzá kapcsolódó gondolatait osztotta meg a közösséggel.

A Jazzreal együttes tagjai Kalmár Panni és Jáger András hanukai dalokkal, ismert izraeli és szefárd dalamokkal énekeltették meg és késztették ütemes tapsolásra a jelenlevőket.