Benjamin Netanjahu összefogást sürget a pénteki támadás miatt

Benjamin Netanjahu összefogást sürget a pénteki támadás miatt

neta1Mécsesek százai gyúltak Tel-Avivban, a Dizengoff Streeten lévő bárnál, azon a helyen, ahol ketten meghaltak, többen pedig sérülés miatt kórházba kerültek, miután egy merénylő tüzet nyitott a nyílt utcán.

Az emlékezők között volt Benjamin Netanjahu miniszterelnök is, aki a következőket mondta a pénteki tragédia kapcsán:
“A tegnapi egy szörnyű, hihetetlenül elvetemült merénylet volt. Hidegvérrel végeztek olyan fiatalokkal, akik előtt még ott volt az egész élet. Őszinte részvétemet fejezem ki a családok, akik elvesztették szeretteiket, a sérülteknek pedig gyors gyógyulást kívánok. Imádkozunk értük.
Az izraeli rendőrség és az ISA éjjel-nappal dolgoznak, hogy elfogják mindazokat, akik ezért a merényletért felelősek.
Nagyra értékelem, hogy az arab közvélemény is elítélte a bűncselekményt.
Izrael muzulmán lakossága is sok rétű, ellenzi az erőszakot, és szeretné békében élni az életét. Azonban mindannyian tudjuk, hogy van egy vad radikális csoport az arab szektorban, amely az Iszlám Állammal szimpatizál. Uszítanak a mecsetekben, az oktatási rendszerükben és a szociális médiában. Már tettünk határozott lépéseket az uszítás ellen. Nem vagyok hajlandó elfogadni egy két arcú államot, egy olyan Izraelt amelynek törtvényeit minden lakója betart, ahol nincs bűnözés, és egy olyan Izraelt, ahol van iszlamista uszítás, burjánzó bűnözés és az illegális fegyverkereskedelem. Ez a korszak véget ért.
Megfogalmaztunk egy tervet, növelni fogjuk az erőforrásainkat. Drasztikusan növelni fogjuk a bűnüldözési csoportok jelenlétét az arab szektorban.
neta2Az izraeli jog érvényesítését, és szuverenitását az ország minden egyes pontjára ki kell terjeszteni, Galileában, a Negevben, mindenhol. Új rendőrőrsöket létesítünk, több rendőr jelenlétére lehet majd számítani, akik mindenhol betartatják majd a törvényt. Megkérek minden izraeli polgárt, különösen a muzulmán lakosokat, hogy az integráció, és a békés együttélés útján haladjunk, és ne az uszítás, a gyűlölet és fanatizmus ösvényén. Mindannyian ennek az államnak a lakosai vagyunk, közös érdekünk a törvényeink betartása.” – mondta Benjamin Netanjahu.