Azonosították a tel-avivi támadás feltételezett elkövetőjét

Azonosították a tel-avivi támadás feltételezett elkövetőjét

terroristEgy fiatal izraeli arabot neveztek meg az előző napi tel-avivi lövöldözés gyanúsítottjaként az izraeli hatóságok szombaton, a férfit még keresik.

A feltételezett elkövető, a 29 éves Nasat Melhem után hajtóvadászat indult Tel-Avivban és a város körzetében, több helyen úttorlaszokat állítottak fel, hogy megakadályozzák a gyanúsított Ciszjordániába szökését. Az akcióról a hatóságok nem közöltek további információkat, miután egy bírósági végzés hírzárlatot rendelt el az ügyben.

Benjámin Netanjahu miniszterelnök szombaton a támadás helyszínén elítélte az “érthetetlenül kegyetlen” támadást, és leszögezte, hogy a biztonsági erők megtették a megfelelő intézkedéseket “az érintett helyeken”.

A péntek délután Tel-Avivban egy bárban történt fegyveres támadásban ketten meghaltak és tízen megsebesültek.
Egy szemtanú beszámolója szerint a zsúfolt bár üvegfala előtt megállt egy harminc év körüli fekete hajú férfi, elővette fegyverét, majd lőni kezdte a bent tartózkodókat.

A biztonságiak úgy vélik, hogy a férfi – Izraelben először – az Iszlám Állam nevében követte el a lövöldözést. Az izraeli rendőrség szóvivője szombaton “rendkívüli, összetett és egyedi” esetnek nevezte a történteket, arra utalva, hogy a pénteki támadás nem illeszkedik az utóbbi hónapokban palesztinok által izraeliek ellen elkövetett késes merényletek sorába.