Auschwitzi tanulmányútra küldi antiszemita szurkolóit a Chelsea

Auschwitzi tanulmányútra küldi antiszemita szurkolóit a Chelsea

Az angol élvonalbeli labdarúgó bajnokságban szereplő Chelsea már jó ideje próbál küzdeni az antiszemitizmus és a rasszista szurkolók ellen. Eddig az volt a bevett eljárás, hogy három évre bevonták a gyűlölködő drukkerek bérletét, így azok nem látogathatták addig a csapat mérkőzéseit. Roman Abramovics, a klub zsidó származású orosz tulajdonosa most viszont egy új ötlettel állt elő.

Ez alapján amennyiben az antiszemita szurkolók továbbra is szeretnének a Chelsea meccseire járni, akkor részt kell venniük egy oktatási programon. Ezen kívül még az is felmerült, hogy a gyűlölködő drukkereket befizetnék egy tanulmányútra az auschwitzi haláltáborba.

Abramovics szerint hatékonyabb, ha büntetés helyett megértetik a szurkolókkal, hogy miért helytelen az, ha antiszemita, rasszista megnyilvánulásokat tesznek a mérkőzéseken mások irányába.

A Chelsea korábban nyilvánosan kritizálta a saját szurkolóit, amiért azok tavaly, egy Tottenham elleni meccsen antiszemita jelszavakat skandáltak. A klub már korábban is küldött delegációt Auschwitzba az Élet Menetére, júniusban pedig 150 alkalmazott és szurkoló látogatott el az emlékhelyre.