A százhúsz éves Hunyadi téri zsinagógát ünnepeltük

A százhúsz éves Hunyadi téri zsinagógát ünnepeltük

dsc02168Vasárnap délután teljesen megtelt a Hunyadi téri zsinagóga, ahol a 120 éves zsinagógát ünnepelték meg hitközségi vezetők, a zsidó közösség, valamint a városvezetők.
A BZSH és a Mazsihisz képviseletében többek között dr.Kunos Péter ügyvezető igazgató, Heisler András Mazsihisz elnök, dr.Frölich Róbert országos főrabbi tette tiszteletét az ünnepségen, míg Erzsébetvárost Vattamány Zsolt, a VII.kerület polgármestere, Terézvárost pedig Papp László alpolgármester képviselte.

A körzet elnöke, Gervai László személyes köszöntőjével emlékezett meg a zsinagóga múltjáról, Fináli Gábor rabbi helyettes pedig a vallási életről beszélt, valamint az elődöket méltatta.

Szintén a zsinagóga múltjából merítkezve méltatta az elődöket előadásában Havas Tamás, az OR-ZSE hallgatója, valamint Róbert Péter, az OR-ZSE docense is, aki átfogó előadást tartott az épület, a hatodik kerületi zsidó élet múltjáról. Szakács Hajnalka prózai előadásával, míg Rudas Dániel kántor gyönyörű énekével tette még méltóságteljesebbé az ünnepet, a 120 éves zsinagógában.

Képek a zsinagóga fennállásnak százhuszadik évfordulójának tiszteletére rendezett ünnepségről>>>