A Ramat Gan Safari állatai már az este beköszöntő Pészachra hangolódnak

A Ramat Gan Safari állatai már az este beköszöntő Pészachra hangolódnak

Az izraeli Ramat Gan Safari Park lakói már korábban megkezdték az előkészületeket a ma este beköszöntő Pészachra. Akárcsak máshol, az állatkertben is meg kellett szabadulni minden homectől, így már Pészach előtt két héttel megkezdték a tisztogató munkát.

Az állatok ketreceit, illetve a hatalmas állatkert területét alaposan kitakarították, igyekeztek mindenhonnan eltüntetni minden homecot.
Megkérték a látogatókat is, hogy ne etessék az állatokat, elkerülvén, hogy a megtisztított részekre ismét kerülhessen az ünnep során tiltott ételekből.
Az ünnep napjaiban az állatok gyümölcsöt és zöldséget kapnak, természetesen folyamatos kontroll alatt, hiszen máskor étrendjük kiegészül kenyérrel, és különféle ahhoz hasonló adalékkal is.

A Ramat Gan Safari Parkban (רמת גן ספארי) lakó állatok – köztük a majmok, elefántok, az állatsimogató jószágai -, amelyek hagyományos eledelük mellé kenyeret is kapnak, ezúttal “diétáznak”, és ideiglenesen áttértek a macesz fogyasztására.
“Amikor megérkeztek a pészachi maceszok a majmok óriási izgalommal fogadták a finom lapokat. Olyan boldogok és izgatottak, mintha kaptak volna egy különleges játékot.” – mondta az állatokkal foglalkozó egyik gondozó.