A Ludovikára került át a Maccabi Európa Játékok

A Ludovikára került át a Maccabi Európa Játékok

A Kerepesi úti Sportpark helyett a Ludovika, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem épületegyüttese lesz a központi helyszíne a 2019. július 29. és augusztus 7. között Budapesten rendezendő 15. Maccabi Európa Játékoknak.

Deutsch Tamás, az MTK elnöke, a Védnöki Testület vezetője a hétfői sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy ez lesz minden idők legnagyobb magyarországi felnőtt multisport rendezvénye, amelyre 30 országból több mint 2500 sportoló, több száz edző és segítő, valamint több ezer szurkoló érkezik majd. A Maccabi Európa Játékokon 29 sportágban versengenek majd a zsidó sportolók, a sportesemény történetében először két parasportágban, teniszben és vívásban is rendeznek versenyeket. A fővédnök Áder János köztársasági elnök, aki július 30-án nyitja meg a játékokat a Hidegkuti Nándor Stadionban.

Tavaly még arról volt szó, hogy a Maccabi Játékokat a felépülő Kerepesi úti Sportparkban fogják majd megrendezni, de az csak 2020-21-ben fog elkészülni, ezért kellett új helyszínt találni. A legtöbb verseny így a Ludovika Akadémira kerül.

Fontos helyszínek lesznek még a Hajós Alfréd Sportuszoda, az MTK városmajori teniszpályái és röplabdacsarnoka, a Lantos Mihály Sporttelep futballpályái, valamint az alcsútdobozi Pannonia Golf & Country Club. Különlegesnek ígérkezik az országúti kerékpáros verseny és a hosszútávfutás, hiszen előbbi a kincsesbányai Bringa Fiesta, utóbbi pedig a Várkert Bazárból induló Budapest Night Run része lesz.

Deutsch Tamás elmondta, hogy a kormány korábban 2,1 milliárd forintos költségvetési támogatást hagyott jóvá a játékok előkészítésére és rendezésére, de több ország és sportoló érkezik a tervezettnél, ezért több erőforrás is kell. A kiegészítő támogatásról november végén dönt a kormány.