A Budapesti Zsidó Hitközség elnökének újévi köszöntője

A Budapesti Zsidó Hitközség elnökének újévi köszöntője

A 2017-es polgári év végéhez értünk, új esztendőt ünnepelhetünk.
Az alábbiakban Ács Tamás, a Budapesti Zsidó Hitközség elnökének köszöntőjét olvashatják a 2018-as polgári új év beköszönte alkalmából:

“Nem is olyan régen ünnepelhettük az új zsinagógai esztendő beköszöntét. Már Tévész hónapnál járunk az 5778-as esztendőben, amikor is a 2018-as polgári új évbe lépünk.

Most is új reményekkel, és bizakodással tekintünk az előttünk álló új esztendő felé, de egyúttal a mai jó alkalom arra is, hogy újra visszatekintsünk a mögöttünk álló hónapokra, hogy miként sikerült megvalósítanunk mindazt, amit korábban elterveztünk. Sikerült-e elérnünk céljainkat, amiket tavaly ilyenkor kitűztünk magunk elé? Úgy alakult-e az életünk, ahogy arra számítottunk, vagy a változás ismét a következő esztendőre marad? 

Számunkra zsidó emberek számára az igazi számvetés az őszi ünnepek alkalmával adatik, ám ilyenkor óhatatlan, hogy a többségi társadalom szokásait átvéve mi magunk is ennek hatása alá kerülünk.

A Budapesti Zsidó Hitközség világi vezetése nevében kívánok minden hittársunknak, és az e sorokat olvasóknak boldog, békés, eredményekben gazdag 2018-as esztendőt. Vagy ahogy héberül mondanánk: שנה טובה

Ács Tamás
BZSH Elnök”