1945 – Már vetítik a mozikban a közönségdíjas magyar filmet

Már vetítik a hazai mozikban az 1945 című, a világháború vége után játszódó filmet, amely az idei Berlinale Panorama programjában nagy sikert aratott, a közönségszavazatok alapján közönség-díjat nyert. A 2017-es Miami Filmfesztivál közönsége is a legjobb filmnek választotta.
Török Ferenc rendező és Szántó T. Gábor író, forgatókönyvíró sztorija azt járja körül, hogyan számol el a lelkiismeretével a holokauszt után egy magyar falu népe, attól tartva, hogy a zsidók majd visszakövetelik, ami korábban az övék volt. A szereposztás kiváló. A főszerep kedvéért több mint tíz kilót hízó Rudolf Péter játssza a falu hedonista jegyzőjét, aki átgázol mindenen, eltapos mindenkit, aki szembeszegül vele. A zsidók éppen akkor érkeznek meg a faluba, amikor a fia nősülni készül.
Szántó T. Gábor novellájának filmes feldolgozásában rajta kívül Tasnádi Bence, Szabó Kimmel Tamás, Sztarenki Dóra, Angelus Iván, Nagy Marcell, Szirtes Ági, Szarvas József, Znamenák István és Nagy-Kálózy Eszter alakítják a fontosabb szerepeket.
Ízelítő a már mozikban is játszott filmből:

2017, ápr, 21